Skovhusene
I samarbejde med boligselskabet NordVestBo er der opført 10 boliger og et fællesrum på en nabogrund til Skovvang.
Om Skovhusene
De 10 boliger er beliggende på Kildevej 38 i Holstebro. Det startede i 2003 som et projekt med tilskud fra puljen “Skæve huse til skæve eksistenser”. Efter ophør af puljemidlerne blev projektet forankret i kommunalt regi.
Boligerne er i dag forankret efter ABL § 149 a, og reglerne er nærmere fastsat i bekendtgørelse nr. 75 af 28. januar 2020 (bekendtgørelse om tilskud til fremme af udviklingen af almene boliger til særligt udsatte grupper (skæve boliger)).
Ved visitering til boligerne visiteres beboeren samtidigt til individuelt udmålt støtte i henhold til SEL § 85. Det er personalet på Skovvang, der yder denne støtte.
Ved visitering til boligerne foretages en individuel vurdering af beboerens støttebehov i henhold til SEL § 85.
Støtten dækker udover individuelle besøg bl.a. fælles aktiviteter, fælles spisninger, daglige tilsyn samt personalets tilgængelighed.
Behovene for støtte kan eks. være hjælp til almindelige dagligdags gøremål (ADL-træning), tøjvask, madbestilling, lettere rengøring, formidling af/hjælp til etablering af kontakt til myndigheder, instanser behandlingstilbud m.v. Hjælp til integrering i sociale, fritidslignende tilbud, hjælp til etablering af personlige netværk i realistisk omfang. Støtte ved / planlagt supplement til etableret behandlingsplan.
Taksten er i 2025 459,00 kr. pr. time.
Støtten i Skovhusene handler om at få beboerne til at fungere rimeligt i en social og funktionel sammenhæng. Støtten har et medierende, forebyggende og kontaktskabende indhold.
En recovery-orientering udgør fundamentet i samarbejdet mellem beboerende og den professionelle, hvor fokus er på at:
- Styrke den enkeltes ressourcer og evne til at handle på egne vegne
- Indsatsen tilrettelægges i tæt samarbejde med borgeren
Der arbejdes ud fra en kognitiv tilgang, hvor der arbejdes med den enkeltes tænkning og erkendelsesevne omkring egne vilkår og adfærd. Der arbejdes målrettet med at synliggøre vilkårene for eget liv og den enkeltes evner og måder at håndtere vilkårene.
Målgruppen er personer med alvorlige sociale og personlige problemer samt misbrugsproblemer, og som har haft svært ved at fastholde en bolig i andre boligmiljøer i det almene- eller private boligbyggeri.
At sikre en varig og værdig boform for hjemløse og personer, som ikke kan integreres i almindelige boliger/boligmiljøer. Det er et mål, at beboerne kan profitere af den støtte, der ydes i henhold til SEL § 85.
Handlekommune foretager forvisitering, hvorefter relevante papirer sendes til Holstebro Kommune til endelig målgruppevisitering.
Se øvrigt ”Det gode samliv” - Skovhusene"